1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Domácí majonéza

Název Množství a jednotka
olej 200 - 250 ml
vejce 1 kus
citrónová šťáva 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžička
bílý pepř mletý špetka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Do vyšší nádoby dáme olej, vejce, citronovou šťávu, hořčici,špetku pepře a sůl.
Tyčovým mixérem mixujeme na stupeň 2 do zhoustnutí.


 


RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...